Müstakil Tarifler: Pavlova

Sofranın baş tacı olacak bir tarifle geldik: Pavlova
Aslında hepimiz bezeye hakimiz. Çoğu pastanede satılır, tadı yoktur hatta bayattır. Boş bir his verir insana. Pavlova bezenin bir benzeri aslında ama hepimizin bildiği pastane deneyimiyle uzaktan yakından alakası yok. Kısacası; bu tarifi acilen denemeniz gerekiyor. 
Hemen tarife geçiyoruz: 
Malzemeler: 
4 yumurta beyazı (oda sıcaklığı) 
1 su bardağı pudra şekeri 
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı mısır nişastası 
1 tatlı kaşığı sirke
1 tutam tuz 
3 tatlı kaşığı toz şeker 
Orta derecede çırpmaya başladığımız yumurta beyazı karışımı beyazlaşmaya başladığı zaman pudra şekerini kademe kademe ekleyin. Pudra şekerinden sonra toz şekeri, tuz, sirke ve nişastayı ekleyin. Sirkeyi bezeyi sağlamlaştırmak için ekliyoruz. Renginin biraz sarılaşmasının sebebi de sirke olacak. Karışım kaşığı ters çevirdiğinizde dökülmeyecek bir kıvama gelmeli. 
Hazırlanan karışımı ister büyük iki pasta boyutunda isterseniz de küçük boylarda fırın tepsinine yuvarlaklar halinde yayıyoruz. Bir pastanın tabanı gibi düşünün. 120 derecede en altın bir üstüne gelecek şekilde fırına yerleştiriyoruz. Yaklaşık bir buçuk saat sonra bezelerimiz hazır! 
Kreması: 
2.5 su bardağı süt 
3 yemek kaşığı un 
1 adet yumurta sarısı 
3 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
1 paket labne 
Un ve şekeri iyice karıştırdıktan sonra süt ve yumurta sarısını da ekleyerek ocakta kaynayana ve kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Karışım ılındıktan sonra da labne ve vanilyayı karışıma ekleyin. 
Bundan sonra geriye krema ve bezeleri bir araya getirmek ve dilediğiniz meyve ile süslemek kalıyor. Afiyet olsun!