Aktivite Fikirleri : Günlük Workshoplar

Arkadaşlarında farklı bir haftasonu aktivitesi arayışında mısın? İstanbul’da yaşayanlar ya da tatile gelecekler için çok güzel günlük workshop önerileri ile geldik. İstanbul’da her haftasonu birbirinden güzel etkinlikler düzenleniyor. Kokteyl workshoplarından nakış workshoplarına, ekmek atölyelerinden ahşap oyma atölyelerine kadar her türlü etkinliği bulabilirsin. İster arkadaşlarınla, istersen de tek başına katılabileceğin bu etkinlikler haftanın yorgunluğu atman ve yepyeni uğraşlar keşfetmen için birebir. Eğer denemek istediğin workshoplar arasında seramik varsa o zaman seni Müstakil’e bekliyoruz. Kendi seramik bardağını, seramik kaseni yapmaya ne dersin? Ya da evcil hayvanın için mama kabı yapmaya? Hadi sana detaylarını anlatalım. Bizi eğer ilk Müstakil Dükkan ile tanıdıysan kısaca sana atölye ayağımızdan da bahsedelim. 2018 yılında Atölye Müstakil olarak kurulduk ve o zamandan beri hem düzenli seramik derslerine hem de günlük workhoplara devam ediyoruz. Öğrencilerimizin yaptıkları işleri ve workshoplarda neler yapıldığını daha detaylı görmek istersen @atolyemustakil instagram hesabımıza da göz atabilirsin.

Workshop Seçenekleri Neler?

Her ay birbirinden eğlenceli 4 farklı seramik workshopu düzenliyoruz. Konseptlerimiz aydan aya değişebiliyor. Seramik bardak yapımı, seramik mama kabı yapımı, kintsugi atölyesi gibi farklı konseptlerimiz oluyor. Özellikle kış aylarında buhurdanlık atölyesi yapmayı çok seviyoruz. İstersen var olan workshoplardan birine kaydolabilir, istersen de kendi arkadaş grubunu toplayarak size özel workshop talep edebilirsin. Minimum 6 kişi toplandığında gruba özel workshoplar da düzenliyoruz. Workshoplara websitemizdeki workshoplar bölümünden satın alarak kaydolabilirsin.

Hangi Workshop Size Uygun?

Öncelikle workshoplarımız için herhangi bir deneyim gerekmediğini belirtelim. Eğer düzenli seramik derslerine başlamak istiyor ama sevip sevmeyeceğinden emin olamıyorsan hem boyama hem de yapım olan workshoplarımızı öneririz. Workshoplarımızın ilk saatinde yapım, ikinci saatinde ise boyama oluyor. Böylece hem yapıma hem de boyamaya dair teknik öğrenmiş oluyorsunuz. İstanbul’da workshop arayışında olanlar için bundan güzel bir haftasonu aktivitesi olamaz. Bu ay düzenlediğimiz workshoplar:

• Seramik bardak workshopu
• Seramik kase ya da seramik mama kabı workshopu
• Kintsugi workshopu
• Seramik tabak workshopu 
• Seramik buhurdanlık workshopu

Workshop Seçerken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Düzenlediğimiz workshoplar genellikle hem yapım hem de boyamayı içeren workshoplar oluyor. Bazen Kintsugi gibi farklı yöntemlerle ya da sadece boyamaya yönelik workshoplar da düzenliyoruz. Hangi tarzda işler çıkarmak istediğine göre workshop seçebilirsin. Konseptlerimizi belirlerken günlük hayatta kullanılabilecek ürünler seçiyoruz. Bardak, tabak, kase gibi ürünleri önceliyoruz. Eğer workshopu bir hediye olarak düşünüyorsan arkadaşının en çok kullanacağı ürünü düşünerek seçimini yapabilirsin.

İstanbulda Gidebileceğiniz Workshoplar?

Şimdi bir düşünelim. Hem eğlenebileceğin hem de yeni bir zanaat öğrenebileceğin bir etkinlik istiyorsun. Uygun fiyatlı bir workshop arayışındasın. Ulaşımı kolay bir yer olsun istiyorsun. Tüm yollar Müstakil’i gösteriyor. İster Cumartesi, ister Pazar. Farklı gün seçeneklerimiz ile keyifli vakit geçirmen için seni bekliyoruz. Yanında hiçbir şey getirmene gerek yok, tüm malzemeleri biz tedarik ediyoruz.

Seramik Workshop İle Keyifli Vakit Geçirmeye Ne Dersiniz?

Seni seramikle tanıştırmak için sabırsızlanıyoruz. Her ayın son haftası bir sonraki ayın programını hem websitemizde hem de instagram sayfamızda açıklıyoruz. Uzun yıllar kullanabileceğin, kendi yaptığın seramikler olsun istiyorsan workshoplarımızı inceleyip kaydolabilirsin. İster tek başına, istersen de arkadaşlarınla birlikte kaliteli zaman geçirmek istersen Kadıköy’deki atölyemize bekleniyorsun.