Pratik Muzlu Yulaflı Bowl Tarifi

Yulafa karşı ön yargılı olanların kahvaltı alışkanlıklarını değiştirecek bir tarif ile geldik. Klasik kahvaltılardan sıkıldıysan, pratik ve fresh bir kahvaltı arayışındaysan bu tarif tam sana göre. Bir türlü yulafı tatlandıramıyorum, sevemiyorum diyenlerin bu tariften sonra fikirleri tamamen değişecek!

Muzlu Yulaflı Bowl Malzemeleri

Yulaflı bowl tarifimiz için oldukça az malzemeye ihtiyacın var.

1 su bardağı süt

3 yemek kaşığı yulaf (ince öğütülmüş olan tavsiyemizdir)

Tatlandırmak için: agave ya da bal Eğer kakaolu yapmak istersen 1 tatlı kaşığı kakao. Tarçınlı yapmak istersen 1.5 çay kaşığı tarçın.

Bolca meyve!

Muzlu Yulaflı Bowl Yapılışı

Porridge yani yulaf bowlun bir yapılışı oldukça kolay! Süt ve yulafı kaynayana ve kıvam alana kadar orta ateşte kaynatıyoruz. Ama işin püf noktaları var tabii ki.

Püf nokta 1: Yulafımızın krema kıvamında olması için ince öğütülmüş yulaf tercih ediyoruz. Eğer ince öğütülmüş bulamazsan el rondosunda birkaç kere çektirerek öğütebilirsin.

Püf nokta 2: Yulafı kaynadığı an ocaktan almak gerekiyor. Yoksa soğuduğunda çok katılaşarak tatsız bir kıvama geliyor. Her zaman ocaktan aldığından daha koyu olacağını düşünerek pişirmek lazım.

Püf nokta 3: Tarçın, kakao gibi toz malzemeleri pişirme esnasında atabilir, bal ya da agave gibi tatlandırıcıları da ocaktan aldıktan sonra ekleyebilirsin. Kakaolu yulaf ezmesi gerçekten puding gibi oluyor. İstersen tatlandırıcı olarak bir paket vanilya da ekleyebilirsin.

Püf noktaları da uyguladıktan sonra hazır olan karışımı bir bowl kasesine alıyoruz. Sıra süslemeye geldi. Muz, elma ve donmuş meyveler yulafa çok yakışıyor. Ayrıca seramik kaseni renklendirmek için fıstık ezmesi, çikolata parçaları, Hindistan cevizi, file badem gibi yan lezzetlerden de faydalanabilirsin.

Yulaflı Bowl'unuz İçin Kullanabileceğiniz Kase Önerileri

Tabii ki yulaflı bowlumuz için Müstakil Dükkan’ın en sevilen ürünü olan bowl kaseyi öneriyoruz. Kendini favori restoranında gibi hissedeceğin stoneware bowl kasemizin 4 farklı rengi var. Pembe, yeşil, bej ve lacivert renklerinden istediğini seçebilir, dilediğin gibi stoneware tabak ve kupalarımız ile set yapabilirsin. Yukarıda gördüğün tüm görsellerde Müdavim Yeşil koleksiyonumuza ait bowl kasemiz var. Güne kendini özel hissederek başlamaya ne dersin?