Yeldeğirmeni'nde Görmeniz Gereken Mekanlar

Güzel mahallemizde her geçen gün farklı mekanlar açılmaya devam ediyor. 5 senelik Yeldeğirmeni mahallesi sakini olarak mahallenin bu değişimini izlemek de ayrı keyifli. İçinde yaşarken herkesin bildiğini sandığınız ama aslında hala daha saklı kalmış bir mahalle Yeldeğirmeni. Kadıköy Moda yerine yeni bir yer keşfetmek, merkezin yoğunluğundan kaçıp güzel dükkanlar keşfetmek isteyenler için mahalle rotamızı güncelledim. (İlk yazımıza da buradan ulaşabilirsiniz). İstanbul’da gezilecek yerlere yeni mekanlar eklemek isteyenlere, farklı hafta sonu aktivitesi arayışında olanlara buyurun en güncel Yeldeğirmeni rehberi!

Yeldeğirmeni'nde Uğramanız Gereken Mekanlar

Mahallenin klasiklerinde favorilerimi Müjgan’da kahvaltı, Story’de tarçınlı çörek, Boni’de sıcak çikolata şeklinde sayabilirim. Ama gelin bu yazıda mahallenin yenilerini konuşalım.

Yeme & İçme

1. Sale Pepe

Tokyo usülü pizza yapan Sale Pepe, 4-5 kişiyi ağırlayabildiği barı ve her daim müdavimi olan kedileri ile mahallenin yenilerinden. Beklerken pizzanın hazırlanışını izlemek oldukça keyifli. Gelmeden önce instagram hesabını kontrol etmenizi öneririm çünkü hamuru günlük olarak hazırlıyorlar ve hamur bittiğinde yenilenmiyor. Pazartesileri kapalı ve saat 2de açılıyor. Stracciatellla ve vişne reçelli Jam Session pizzasını mutlaka denemeniz gerekiyor!

2. Bakeveg

Vegan tatlılara karşı önyargısı olanlar varsa bu önyargıyı tamamen yıkacak bir mekan Bakeveg. Vişneli browniesi kesinlikle yediğim en iyi brownielerden! Ben hep tatlılarını denedim ama vegan burger ve kahvaltı seçenekleri de var.

3. Kompartıman

Aranızda geçtiğimiz sene açılan Mucha’yı deneyenler varsa size bir haberim var: Mucha değişti. Bu sefer bambaşka bir konseptle karşımızda. Yine lezzetli yemekleri ve kokteylleri ile devam ediyor ama hem atmosferi hem de menüsü değişti.

4. Altkat

Bu zamana kadar Yeldeğimeni’ne açılan en güzel kafe olduğunu düşünüyorum. Kadıköy Moda’da yer alan Altkat’ın yeni şubesi geçtiğimiz ay mahalleye açıldı. Hem iç mekanı hem de dış mekanı inanılmaz keyifli. Her detayı düşünülmüş. Çalışmak için de muhabbet için de çok uygun. Ayrıca tatlıları da çok lezzetli.

Alışveriş

1. Ada Bostan

Ada’nın dükkanı rengarenk bir dünya. Kendi tasarımları olan kıyafetlerden seramiklere, takıdan dekorasyona her şeyi bulabileceğiniz bu dükkan özellikle hediye arayanların kurtarıcısı. Yılbaşı yaklaşırken arkadaşlarınıza farklı hediyeler arayışındaysanız buraya mutlaka uğrayın.

2. Marji’s Room

Severek takip ettiğimiz Marji’s Room ile artık komşuyuz! Vintage dekorasyon ve ev eşyası severler için bir cennet. Seçkisi hem çok farklı hem de sürekli yenileniyor. Her gittiğinizde farklı ürünler bulabileceğiniz bir dükkan. Ayrıca renklerine göre dizmesi ve ev hissiyatı vermesi de çok güzel. Ziyaret etmeden önce instagram adresinden açılış saatlerini kontrol etmenizi tavsiye ederim.

3. Potka Store

Mahallenin en yenilerinden Potka, concept store olmasının yanı sıra farklı workshoplara da ev sahipliği yapan bir mekan. Her ay yayınladıkları etkinlik takvimlerinden farklı workshoplara katılabilirsiniz. Mum yapımı, punch, nakış, çizim gibi farklı alanlarda etkinlikler düzenliyorlar. Ayrıca bu ay Yılbaşı pazarı da düzenleyecekler.

İstanbul'da Gezilecek Yerler Arasında "Yeldeğirmeni"

Yeldeğirmeni’nin en güzel yanlarından biri de muralları. Hangi sokakta karşına çıkacağı belli olmayan etkileyici sanat eserleri mahallenin her bir yanına dağılmış durumda. Ben en sevdiğim üç muralın adresini de buraya bırakıyorum:

Lunac’ın eseri: Rasimpaşa Mah. Kırmızı Kuşak Sokak No: 15, Kadıköy Fintan

Magee’nin eseri: Rasimpaşa Mah. Nakil Sokak No: 17, Kadıköy

Treze’nin eseri: Osmanağa Mah. Reşit Efendi Sokak No: 22, Kadıköy

Bizim dükkana geldiğinizde Yeldeğirmeni Kültür Sanat’a doğru döndüğünüzde de sizi bir mural karşılayacak.

Hafta Sonu Planı İçin Yeldeğirmeni'ni Gezmeye Ne Dersiniz ?

Hafta sonu gidilecek mekanlar rotanızı yapmadan son bir önerim de bizim kendi etkinliklerimiz. Her ay başı yayınladığımız etkinlik takviminden istediğiniz seramik workshopunu seçebilirsiniz. Kendi bardağınızı, kasenizi yapmak, seramik sanatını öğrenmek isterseniz Müstakil’i de mutlaka rotaya eklemeniz gerekiyor. Tüm detaylarını workshop sayfamızda bulabilirsiniz.